您现在的位置: 17教育网 >> 中考试卷 >> 内蒙古 >> 赤峰市 >> 英语 >> 正文

2017赤峰英语中考试卷及答案

2017-7-11 编辑:gxd001 查看次数: 手机版
1. 当的句子完成对话。请将正确答案序号按要求涂在答题卡指定位置。
A: Good morning. Sit down, please.
B: Morning, doctor.
A: 21
B: I was caught in the rain. I’ve got a had cough and my head hurts.
A: Do you have a fever
B:17教育网:www.17jiaoyu.com 22 I feel terrible.
A: Let me see… There’s nothing serious. 23 Have a good rest, and you’ll be fine soon.
B: Thanks, I 17教育网:www.17jiaoyu.comwill. 24
A: You’d better choose your clothes according to the weather report. The weather often changes in summer.
B: How will the weather be tomorrow
A: 25 Now we’re in the season of rain.
B: What bad weather!
A: When you go out, please wear warm clothes and take an umbrella with you.
B: Thank you, doctor.


A. You just have a cold. B. It’ll still be rainy tomorrow.
C. What’s the weather like D. Yes. My temperature is 38℃
E. I have a headache. F. What’s the matter with you
G. Any other suggestions

【答案】
21.F
22.D
23.A
24.G
25.B
【解析】
试题分析:
21.根据一二句可知是医生和病人之间的对话,根据回答‘I was caught in the rain. I’ve got a had cough and my head hurts.’可知询问‘你怎么了’,故选F。学科网
22.根据上句提问Do you have a fever你发烧吗?及后文I feel terrible.我感到不舒服,可知是肯定回答,故选D
17教育网:www.17jiaoyu.com
考点:情景交际。
2. (A)
I am Alice. My sister and I spent our last summer holidays with our uncle who is a geologist (地质学家) and loves to collect stones.
One day he bought us two backpacks and asked us to go to the mountain with him. We walked the whole day. Every now and then he put stones in our backpacks. To our surprise, he also took some stones out from them. But we thought he had just found better stones.
When we returned to the house, we were very tired. The backpacks were so heavy that we felt relief (轻松)when we took them off. Yet our uncle’s backpack was half e17教育网:www.17jiaoyu.commpty.
"Why did you give us so many stones” we asked.
"I didn’t. You did." he said. “You didn't know it, but I gave you a little attitude(态度) test today. I listened to every word you said. Whenever you were complaining (抱怨) , I added a stone to your backpacks. whenever you talked about something with positive (积极的) thinking, I took out a stone. And now look at your backpacks."
Our backpacks were full of stones.
“Your negative( 消极的) thoughts are just like stones. You carry them in your mind just like those stones in your backpacks. The mote negative thoughts you have, the heavier your mind will be.” said our uncle.
With great love, our uncle taught us one of the most important lessons it life—the power of the attitude.
26. Alice's uncle likes to _______.
A. collect coins B. collect stones C. collect stamps D. collect books
27. When Alice's uncle took out some stones from her backpack, she thought ________.
A. she said too many words B. her uncle had found better stones
C. her uncle wanted her to feel a sense of relief D. she talked about something with positive thinking
28. Alice's and her sister's backpacks were full of stones because they ______
A. complained (抱怨) too much on the way B. were hard working
C. enjoyed collecting stones very much D. chose wrong backpacks to carry the stones
29. The underlined word "them" refers to "______" in the passage.
A. the stones B. the backpacks C. the positive thoughts t. tue negative thoughts
30. The writer wrote this passage to encourage us to _______
A. be pleased to take others' advice B. have a positive attitude towards life
C. make a plan before doing something D. help people in trouble
【答案】
26.B
27.B
28.A
29.D
30.B
【解析】
17教育网:www.17jiaoyu.com27.B细节理解题。根据To our surprise, he also took some stones out from them. But we thought he had just found better stones.可知他们认为叔叔找到了更好的石头,才从背包中取出一些。故选B。
28.A细节理解题。根据"I didn’t. You did." he said. “You didn't know it, but I gave you a little attitude(态度) test today. I listened to every word you said. Whenever you were complaining (抱怨) , I added a stone to your backpacks. whenever you talked about something with positive (积极的) thinking, I took out a stone. And now look at your backpacks."及Our backpacks were full of stones.可知作者抱怨太多,故选A。学#科网
17教育网:www.17jiaoyu.com
考点:故事类短文阅读。
3. Lab work is fun but you must be careful. Listen carefully when your teacher reads and explains the rules before your first lab lesson.


LAB RULES

Throughout the lessons

* Do not enter the science lab without the teacher's permission(允许).
* No food or drinks are to be allowed in the science lab.

Before the Experiment

* Read all instructions carefully before every experiment(实验).
* Prepare all apparatus(仪器)and put them in right places so that you will not knock them over while doing the experiment.

During the Experiment

* If you are unsure of how to use any apparatus or how to operate, ask your teacher for help.
* Never smell or taste chemicals unless your teacher gives permission17教育网:www.17jiaoyu.com.

After the Experiment

* Wash all apparatus after use and return them to the places where they were.
* Throw waste materials into proper waste baskets.

First Aid

* Report all accidents to your teacher immediately.
* If you spill any chemicals onto your body or clothing, wash with plenty of water and report to your teacher.

31. You must know the LAB RULES ______ the first lab lessons.
A. before B. since C. during D.after
32. It is necessary for you to ______ before every experiment.
A. read all instructions carefully B. take enough food and drinks
C. smell chemicals immediately D. talk with your classmates.
33. If you are not sure of how to use any apparatus, ______.
A. read the rules carefully B. try them again and again
C. ask your teacher for help D. return all apparatus to the places where they were[来源:17教育网]
34. The underlined word “spill” means ______.
A. 照射 B. 伤害 C.摔下 D.溅出
35. When you are in the science lab, you mustn’t ______.
A. be careful in order to prevent injury B. listen carefully when your teacher explains the rules
C. taste chemicals without the teacher’s permission D. throw waste materials into proper17教育网:www.17jiaoyu.com waste baskets

【答案】
31.A
32.A
33.C
34.D
35.C
【解析】
17教育网:www.17jiaoyu.com33.C细节理解题。根据If you are unsure of how to use any apparatus or how to operate, ask your teacher for help.故选C。
34.D词义猜测题。根据假设的情景If you spill any chemicals onto your body or clothing,及wash with plenty of water and report to your teacher.可知如果把药品溅到了身体或者衣服上,要用大量的水冲洗,并且报告老师。故选D。
35.C是非判断题。根据Never smell or taste chemicals unless your teacher gives permission.可知没有老师的允许不可以闻或者尝药品,故选C。学%科网
考点:科普类短文阅读。

4. Reading is a good hobby for all kinds of reason.
First, reading is fun. 36 . You will never feel bored or tired.
Next, you can read a book anywhere—in a car, on a plane, or even in the bathroom. 37 . It is so easy to get a book.
Another good reason for reading is that it is useful. If you read as a hobby, you will get better and better at it. And you will read faster and find it easier to understand what you read. 38 , you will probably find your schoolwork becomes much better.
Some people say that reading is not in fashion. 39 . You can read on the Internet. The more you read, the more knowledge you will get. Good readers may become writers, too. 40 .
Reading is a wonderful hobby. Why not start reading right now


A. But I don’t think so. B. Everyone likes reading
C. They always have more things to write about D. You can always keep yourself happy if you like reading
E. All you need is a book. F. As your reading skills improve

【答案】
36.D
37.E
38.F
39.A
40.C
【解析】
17教育网:www.17jiaoyu.com37.根据上文“你可以在任何地方读书”及后文It is so easy to get a book.‘获得书是那么的容易’故选E,你所需的就是一本书
38.根据后文“你将可能发现你的功课变得更好”这一结果,故选F,由于你的阅读技能的改善。
39.根据上文‘一些人说阅读不时尚了’结合后文“你可以在网上阅读……”可知句意发生改变,故选A,但是我不那么认为。
17教育网:www.17jiaoyu.com考点:学习类短文阅读。
5. Confucius lived in the Kingdom of Lu, part of today’s Shandong Province. September 28th is his birthday. 41 he was born over 2,000 years ago, people still remember him on this day.
His childhood was sad. His father 42 when he was only 3 an17教育网:www.17jiaoyu.comd he had to work to help his mother. But young Confucius didn’t 43 studying. He visited many famous teachers and learned music, history, poetry and sports.
Later, he became a teacher and started the 44 private school in Chinese history. At that time, only children from rich families could go to school, but Confucius believed 45 should go to school if they wanted to learn. He had about 3,000 students in his lifetime.
Today, people still follow his 46 . He told us that each person has something worthy to learn and teach. “When I am with three people, one of them must be 47 than me in some areas. I choose their good qualities(品质)and follow them. I take their bad qualities and change them in myself.”
He also taught us that thinking is very important in study. “All study but no thinking makes people puzzled(迷惑). All thinking but no study makes people 48 .”
Confucius is not only a great teacher but also a famous 49 with wise thoughts about the world and society. His most important teachings are about kindness and good manners. “A kind person should care for others. Be strict 50 yourself, but be kind to others.” He said.
41. A. Because B. 17教育网:www.17jiaoyu.comAfter C. Although D. Since
42. A. die B. died C. dead D. death
43. A. give up B. pick up C. take off D. put off
44. A. one B. two C. first D. second
45. A. none B. someone C. no one D. everyone
46. A. thoughts B. news C. ways D. messages
47. A. good B. well C. better D. best
48. A. lazily B. beautifully C. lazy D. beautiful
49. A. scientist B. thinker C. engineer D. explorer
50. A. at B. for C. of D. with
【答案】
41.C
42.B
43.A
44.C
45.D
46.A [来源:17教育网]
47.C
48.C
49.B
50.D
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了孔子的生平及贡献。孔子少年不幸但是立志求学之后开办中国历史上的第一个私人学校。他不仅是一个伟大的教育家而且是一位伟大的思想家,至今他的思想仍然引导人们。
41.C考查连词及语境的理解。A. Because 因为;B. After在……后; C. Although 尽管; D. Since自从。尽管他出生在2000多年前,但是人们今天仍然记得他。根据句意,故选C。学&科网
17教育网:www.17jiaoyu.com44.C考查数词及语境的理解。A. one 一个; B. two 两个; C. first 第一; D. second第二。之后,他成为了一名老师,开办了中国历史上的第一个私人学校。结合句意,故选C。
45.D考查代词及语境的理解。A. none一个也没有,都不; B. someone 某人; C. no one 没有人; D. everyone每个人。根据上文及转折,可知孔子认为如果他们想学习的话人人都应该上学。故选D。
46.A考查名17教育网:www.17jiaoyu.com词及语境的理解。A. thoughts 思想; B. news新闻; C. ways 方法; D. messages信息。根据后文He told us that each person has something worthy to learn and teach.……,可知现在人们遵循他的思想。结合句意,故选A。学科#网
47.C考查比较级及语境的理解。A. good 好的,形容词; B. well 好地,副词;身体好,形容词; C. better 更好; D. best最好。三人行,必有我师。根据比较的对象是两个,所以用比较级,故选C。
48.C考查形容词及语境的理解。A. lazily 懒惰地; B. beautifully美丽地; C. lazy 懒的; D. beautiful美丽的。学而不思则罔,思而不学则殆。总是思考而不学习使人懒惰。make+名词+形容词,使……怎么样。结合句意,故选C。
17教育网:www.17jiaoyu.com考点:人物传记类短文。
6.


be home during develop usually interest tonight time play young they football

Leisure activities(休闲活动)are very important now. They are the kinds of things people like to do to relax and enjoy 51 when they are not working or going to school. Leisure activities 52 an important part in people’s lives.
In the past, there 53 few leisure activities. Children often got together to play hide-and=seek. People 54 played cards or chess in the street. Few people had chances to travel. Watching operas and listening to the radio are the main activities in their spare 55 .
Since the reform and opening-up, China has 56 rapidly. Chinese people have had more time to spend on various kinds of leisure activities. A lot of people love both to play and to watch team sports like basketball or 57 . Many people stay at home having a rest, reading books and watching TV17教育网:www.17jiaoyu.com. 58 people like to play games on computers or chat on the Internet.
In recent years, more and more people love to travel 59 vacations. They go to visit some places of 60 , a17教育网:www.17jiaoyu.comnd some people even make a tour abroad to see the world. Chinese people now have the time and chance to do more kinds of leisure activities.

【答案】
51.themselves
52.play
53.were
54.usually
55.time
56.developed
57.football
58.Young
59.during [来源:17教育网]
60.interest
【解析】
17教育网:www.17jiaoyu.com
54.人们通常打牌或者在街道上下象棋。根据句意,故填usually
55.在他们的业余时间看戏听收音机是主要的活动。in one’s spare time,在某人的业余时间。结合句意,故填time
56.自从改革开放以来,中国迅速发展。has+动词过去分词构成现在完成时,故填developed
57.许多人喜欢参与并观看篮球或者足球运动。根据句意结合所给词汇,故填football
58.年轻人喜欢玩电脑游戏或者网上聊天。根据活动内容,可知是年轻人,故填Young
59.最近几年,越来越多的人喜欢在假期期间旅行。结合句意,故填during ‘’
60.他们参观一些名胜地,一些人甚至到国外旅行看世界。place of interest名胜。结合句意,故填interest
考点:社会现象类短文。
7.
Last month, I visited a school in Canada. What I 61 (听见)most often there was questions like “Shall we do the task in pairs” and “Four students each group.” In Canada, I found students were often asked to act in groups. T 62 team spirit really surprised me.
This was 63 writing lesson. The teacher asked every five students to work in one group and each group should write one article 64 (一起). In a group, the first student began the story. After that, the student had to pass the paper to the n 65 one. That student should go on with the story. Just like this, the paper was p 66 until the last student tried his best to finish the story with a good ending. Each of them only had one 67 ['mnt] to do the job and they all did well.
Finally, a group of students got prizes because of their best story. All the 68 were excited because the lesson was actually like a game. Learning how to write through the game was fun to them. We all know that cooperation(合作), but how can we have 69 [st] an ability I think we can learn something 70 schools in Canada. Maybe it’s a good idea to begin with group activities.
【答案】
61.heard
62.Their /The
63.a
64.together
65.next
66.passed
67.minute
68.students
69.such
70.from
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了作者上个月在加拿大学习参观时发现加拿大的学校非常重视学生间的合作。作者通过他们的一堂写作课生动的描述了他们是怎么合作的。学科%网
61.在那里我最经常听到是像“我们将以小组做这个任务吗” 这样的问题,和“每组四个学生”。根据时间Last month 可知用过去时态,故填heard
62.他们的团队精神真地使我吃惊。结合句意可知这里指他们的团队精神,即指上文的那种团队精神。故填Their /The
63.这是一节写作课。根据句意,故填a
17教育网:www.17jiaoyu.com
67.他们每一17教育网:www.17jiaoyu.com个人只有一分钟的时间做这项工作,并且他们做地很好。根据句意及音标提示,故填minute
68.所有的学生都很兴奋因为这节课确实像游戏一样。根据句意,故填students
69.我们都知道合作,但是我们怎样有这样的能力呢?such这样,修饰名词或者名词短语,结合句意,故填such
70.我认为我们可以从加拿大的学校学到一些。learn ……from,向……学习。结合句意,故填from
考点:学习生活类短文。
8.
Abraham Lincoln was born in Kentucky in 1809. His mother died when he was ten years old. Later, his family moved to Illinois and his father remarried. The family was poor, so they had to struggle just to live. In Illinois, there were neither teachers nor schools, but Lincoln’s stepmother encouraged him to study. He learned to read and write while working on the farm.
At twenty-one, Lincoln left home. He soon received a law license and became a lawyer. People trusted him and began to call him “Honest Abe”.
During the following years, he took a more active part in polities. Soon he was not only a highly respected lawyer but also a well-known politician. He was elected the sixteenth president of the United States in 1860, and in the next year the Civil War broke out.
The Civil War was between the southern states that wanted to leave the Union and form their own country, and northern states that wanted to keep all the states as one country. The southern states wanted to keep the laws that allowed them to own slaves. Both the northern states and President Lincoln wanted to get rid of those laws. On April 9, 1865, the Civil War ended and all slaves were set free.
Less than a week later, on April 14, 1865, Abraham Lincoln was shot at the Ford Theater in Washington D.C. He died the next day from his wounds.17教育网:www.17jiaoyu.com
17教育网:www.17jiaoyu.com
【答案】
71.10/ten
72.nice/kind
73.president
74.northern
75.ended

【解析】
17教育网:www.17jiaoyu.com
74.根据The Civil War was between the southern states that wanted to leave the Union and form their own country, and northern states that wanted to keep all the states as one country. 可知战争爆发在南北州之间,故填northern
75.根据On April 9, 1865, the Civil War ended and all slaves were set free. 可知在南北战争结束后,所有的奴隶获得自由。故填ended. 学科&网
考点:人物介绍类短文阅读。

9.
One pleasant New Year morning, Edward got up and dressed himself in a hurry. He wanted to be the first to wish a happy New Year.
He looked in every room, and shouted "Happy New Year" to every one of his family. Then he ran into the street to repeat it to those he m17教育网:www.17jiaoyu.comet. When he came back, his father gave him two new dollars. His face lighted up as he took them. He had wished for a long time to buy some nice books.
As he ran down the street with a light heart to the bookshop, he saw a poor German family—the father, mother and three children walking in the cold wind.
“I wish you a happy New Year,’ said Edward, as he was happily passing on. The man shook his head. “You do not belong to this country” asked Edward. The man shook his head again, because he could not understand or speak English. But he pointed to his mouth, and to the children, he seemed to say, “These little ones have had nothing to eat for a long time.”
Edward quickly understood that these people were poor and in trouble. He took out his dollars and gave one to the man, and the other to his wife. They said something in their language, which meant, “Thank you very much, and we will remember you forever.”
76. When did the story happen
77. What did Edward wish to buy
78. Who did he see on the way to the bookshop
79. Why did the man shake his head again
80. Did Edward give the man one dollar or two dollars
【答案】
76.It happened on one pleasant New Year morning.
77.Some nice books.
78.A poor German family.
79.Because he could not understand or speak English.
80.One (dollar)
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了Edward在新年的上午收到了来自父亲的两美元,他希望能用这些钱买一些好看的书,但在去书店的路上遇到了一家贫穷的德国人,于是他把钱送给了他们。
76.根据One pleasant New Year morning, Edward got up and dressed himself in a hurry.可知故事发生在愉快的新年的上午,故填It happened on one pleasant New Year morning.
77.根据He had wished for a long time to buy some nice books.可知他希望能买一些书,故填Some nice books.
17教育网:www.17jiaoyu.com考点:故事类短文阅读。
10.
81. 我们都在期盼着暑假。
We ________ the summer holidays.
82. 这17教育网:www.17jiaoyu.com个小男孩多聪明啊!
________ the little boy is!
83. 我爸爸过去常常开车上班,现在坐公交了。
My father ______ go to work by car, but now he takes the bus.
84. 孩子们正在休息,请安静!
Please ________! The children are sleeping.
85. 我不知道给母亲选择哪条长裙。
I don't know ________ for my mother.
【答案】
81.are looking forward to
82.How clever/smart
83.used to
84.be quiet
85.which dress to choose/ which dress I will/ should choose
【解析】
试题分析:
81.look forward to 盼望着……,多由于进行时,结合句意,故填are looking forward to
82.感叹句的构成有两种:what +(a/an)+形容词+名词+主语+谓语!名词是复数或不可数名词,不加a/an.how+形容词+主语+谓语!根据该句感叹形容词,故填How clever/smart. 学*科网
17教育网:www.17jiaoyu.com
考点:句子翻译。
11.
假如你是来自希望中学的李华,即将开始高中的学习生活,面对新老师、新同学,请用英文做一下自我介绍,可以涵盖以下内容。
1.在家和学校的表现; 2.兴趣与爱好; 3.对高中生活的展望。
要求:
1.除以上内容外,可适当发挥。
2.文中不得出现真实姓名、校名或地名,否则不予赋分。
3.100词左右;首尾句已给出,不计入总词数。
4.请在答题卡指定位置作答,否则无效。
Hello, everybody! My name is Li Hua. I’m from the Hope Middle School._____________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Thank you!
【答案】
Hello, everybody! My name is Li Hua. I’m from the Hope Middle School. I am very happy to stand here to talk about myself. I am a kind and helpful person. At school, I am always ready to help others who are in trouble. I can sing and dance so well that I often give performances at our school party. At home , I often help my parents do housework. I think doing housework is not only my parents’ duty.
I can sing and dance well , I think they make me feel relaxed. and I often give performances at our school party. That makes me very well –known in my school. Also, I like reading, I think reading not only give me knowledge but also open my eyes to the world.
In the senior high school, I will get on well with new classmates and teachers. and I will study harder,I hope I can learn how to learn better. so that I can enter a good university. That’s all[来源:17教育网]
Thank you!
【解析】
17教育网:www.17jiaoyu.com写作亮点:这篇短文内容涵盖了题目要求的所有要点,表达准确,意思连贯,符合逻辑。文章脉络清晰,自然流畅。同时,文章还使用了一些常用的句式和短语,这为文章增色不少。在学习中注意积累,掌握一些常用句式及短语,写作时就可以适当引用,使文章的表达更有逻辑性,更富有条理。学科*网
考点:话题作文。

 

下载地址一
相关内容
没有相关试卷
[英语]文章推荐
  • 此栏目下没有推荐试卷
  • 热门推荐
    热门图文
    Copyright · 2011-2017 17jiaoyu.com Inc. All Rights Reserved. 17教育网站 版权所有 备案号:浙ICP备12027545号-2