载入中…
您现在的位置: 17教育网 >> 试卷下载 >> 初中英语 >> 中考 >> 试卷信息

重庆市2014年初中毕业暨高中招生考试英语B卷

重庆市2014年初中毕业暨高中招生考试
英语试题 (B卷)
(全卷共九个大题 满分: 150分  考试时间:120分钟)
 
注意事项:
    1. 试题的答案书写在答题卡上,不得在试卷上直接作答。
2. 作答前认真阅读答题卡上的注意事项。
3. 考试结束,由监考人员将试题和答题卡一并收回。
第I卷 (共100分)
 
I. 听力测试。(共30分)
第一节 (每小题1.5分,共9分)
听一遍。根据你所听到的句子,从A、B、C三个选项中选出最恰当的答语,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。
1. A. How are you?        B. Why not?         C. Nice to meet you, too!
2. A. Never mind.         B. Well done.        C. Of course.
3. A. Me, too!            B. Yes, I’d love to.     C. Nothing serious.
4. A. Hold on, please.      B. Not at all.         C. I think so.
5. A. Good luck!          B. That’s right.        C. It doesn’t matter.
6. A. Have a good time!    B. What a fine day!    C. Just a minute.
第二节 (每小题1.5分,共9分)
    听一遍。根据你所听到的对话和问题,从A、B、C三个选项中选出正确答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。
7. A. Blue.               B. Red.             C. Black.
8. A. Behind the door.      B. Under the bed.     C. In the schoolbag.
9. A. Watch ing TV.        B. Going shopping.    C. Listening to music.
10. A. Lucy’s.            B. Mr. Brown’s.       C. Mary’s.
11. A. 60 dollars.          B. 70 dollars.         C. 80 dollars.
12. A. Next Friday.         B. Next Saturday.     C. Next Sunday.
第三节 (每小题1.5分,共6分)
听两遍。根据你所听到的长对话,从A、B、C三个选项中选出正确答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。
听下面一段材料,回答第13和14小题。
13. Who is going to wash the car?
A. Mike.            B. Alice.            C. The father.
14. What will the girl buy for her father?
A. A coat.           B. A jacket.          C. A shirt.
听下面一段材料,回答第15和16小题。
15. Where does the woman want to go?
A. To the hospital.        B. To the post office.        C. To the museum.
16. How will the woman go there?
    A. On foot.              B. By bus.                C. By bike.
第四节 (每小题1.5分,共6分)
    听两遍。根据你所听到的短文内容,从A、B、C三个选项中选出正确答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。
17. Paul is head of _______.
A. the school          B. the factory          C. the team
18. Paul says there are many important and interesting activities _______.
A. each week          B. each month         C. each year
19. The students can find _______ in the New Student Handbook.
A. good news        B. their homework       C. the school map
20. This speech was probably made _______ of the term.
A. at the beginning      B. in the middle       C. a t t he end
II. 单项选择。 (每小题1分,共20分)
从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白外的最佳答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。
21. --- What time do you usually go to school, Jack?
   --- ________ about half past seven.
A. On        B. In          C. At       D. For
答案:C 考查介词。根据what time表示具体点时间知道。而A和B用when。
22. Help ________ to some fish, Jeff.
A. you       B. your       C. yours       D. yourself
答案:D 考查代词。根据短语help oneself随便吃得答案。
23. --- What’s your favorite ______, Bob?
   --- Cats. They’re so lovely.
A. plant         B. job          C. sport      D. animal
答案:D 考查名词词义。根据答语cats是猫动物。
24. Jolin is _______ famous singer. She has a lot of fans.
   A. a            B. an          C. the          D. /
答案:A 考查冠词。根据famous是发辅音,同时表示一名歌手,泛指。
25. I’d like to have a try, ______ I may fail.
A. since       B. though       C. until          D. after
答案:B 考查连词。根据句意虽然可能失败,但也要试一下。
26. Yesterday _______ people came to the town t o watch the car race.
A. hundreds        B. hundred      C. hundreds of      D. hundred of
答案:C 考查数词。直接修饰people且没有具体数字修饰用复数有介词of。
27. There ______ more and more foreigners learning Chinese now.
A. is            B. are        C. was           D. were
答案:B 考查主谓一致及时态。根据foreigners用复数,排除A和C,再由now用一般时态。
28. --- Would you like coffee or tea?
   --- ________. Some water, please.
A. Both          B. Neither       C. Either         D. All
答案:B 考查不定代词区别。根据答语water,选择的coffee和tea都没有,表示否定,其它三个肯定,A和C是两者,而D是三者或以上,数量也不对。
29. I’ll ______ stay at that hotel again. It’s so dirty and noisy.
A. really         B. usually       C. still          D. never
答案:D 考查副词词义。根据后面dirty和noisy应该是再也不去了,否定词,前三个是肯定词。
30. The man is feeling much better now, so you ______ call a doctor.
A. needn’t        B. can’t        C. mustn’t      D. shouldn’t
答案:A 考查情态动词。根据前面better知道应该是不必去医院。B是不能,C是不准,D是不应该,句意均错误。
31. --- Where is Linda? I can’t find her anywhere.
   --- She ______ the flowers in the garden.
A. waters       B. is watering       C. watered        D. has watere d
答案:B 考查时态。根据问句where is …?询问此人现在在哪儿,当然回答是此时在做何事。
32. You’d better ______ Oliver about it. It’s secret.
A. tell         B. to tell      C. not tell       D. not to tell
答案:C 考查非谓语不定式。根据had better (not) do sth.排除B和D,再由secret知道答案。
33. Keep quiet, please! Talking _______ during the meeting.
A. is not allowed       B. is allowed      C. doesn’t allow      D. allows
答案:A 考查被动语态。根据主语talking物作主语用被动排除C和D,再由be quiet知道不允许讲话。
34. --- Will you be back before 10 o’clock?
   --- _______. The exam won’t be over until eleven.
A. I hope not        B. Here you are      C. I’m afraid not     D. Best wishes
答案:C 考查交际用语。由10 o’clock和eleven知道不行,其它不符合语境。
35. She wants to _______ her job and go to study in Australia.
A. grow up       B. wake up       C. pick up        D. give up
答案:D 考查短语辨析。根据后面study,当然只有放弃工作才能study。A是长大成人,B醒来,C是捡起或捎带。
36. --- Could you please tell me ________?
   --- Two months ago.
   A. when did you take this photo         B. when you took this photo
   C. where did you take this photo        D. where you took this photo
答案:B 考查宾语从句。根据答语是过去时间且宾语从句用陈述语句语序。
37. Your uncle will come to see you as soon as he ______ here.
软件类别:试卷
下载点数:0 点
授权形式:免费版
开发商 : 佚名
试卷大小:0 K
发布时间:2014-6-17 19:22:45
试卷等级:
下载次数:
下载地址:
下载地址1  
下载说明:
    1、如果您发现该软件不能下载,请通知管理员或点击此处报错,以便站长能及时进行修复,谢谢!
    2、本网站有些资料如果侵犯了你的权利,请你联系本网站站长,我们会在第一时间内给予删除!
在线解答
最新试题
- sitemap地图 - 申请链接 - 关于我们 - 版权申明 -
Copyright · 2011-2014 17jiaoyu.com Inc. All Rights Reserved. 17教育网站 版权所有 备案号: 浙ICP备12027545号-2 站长:朱建新